Anna Wintour a divatipar első embere - diploma nélkül!

Anna Wintour a divatvilág legbefolyásosabb embere, mivel harminc éve az amerikai Vogue főszerkesztője. Erzsébet királynő Dame címmel tüntette ki 2017-ben a divatiparban végzett több évtizedes szolgálataiért. Anna Wintour annak ellenére, hogy élete nagy részét a Nagy Almában, New Yorkban töltötte, brit születésű, tehát brit alattvaló. Londonban született, édesapja szintén egy angol újságnak volt főszerkesztője, az Evening Standard című lapnak. 

Anna tizenöt éves korában családja a Kensingtopn negyedbe költözött egy elegáns házba, tinilányként szülei teljes szabadságot biztosítottak számára.

A szabad tinédzserek pedig partiznak, Anna ebben az időszakban is már nagyszerűen öltözködött. Az iskola egyre kevésbé érdekelte, az egyenruháját egy nap miniszoknyává alakította, amiért az osztályfőnőke hazaküldte, ő pedig nem ment vissza többet. A felkapott Biba butikhálózatba vették fel eladónak, majd a Horrods luxusáruházban dolgozott, ahol minden részlegen megfordult. Szülei kívánságára beiratkozott egy divatiskolába, de mivel semmi újat nem tudtak neki mondani, azt is otthagyta. Ő volt az első, a családban aki nem ment egyetemre, de még az érettségi előtt is otthagyta a középiskolát.

 

 

Anna egyébként lelkes támogatója a Demokrata pártnak. Barack Obamat és Hillary Clintont is támogatta, a Vogue példátlan lépést tett, amikor hivatalosan is támogatta Clintont, abban, hogy Amerika első női elnöke legyen.